Valokuvien siirto tietokoneelle

Laitetaan kännykkä tai tabletti usb-piuhalla kiinni tietokoneeseen. Piuha on usein sama kuin laturissasi, irrota vain sähköpistokeosa.

Android-puhelin oletusarvoisesti todennäköisesti liittyy tietokoneeseen vain niin, että siihen voi ladata sähköä. Puhelimelle pitää antaa lupa luottaa tietokoneeseen, ennen kuin kännykän kuvia voi ladata tietokoneelle.

Sipaise ylhäältä ilmoitukset esiin. Siellä voi näkyä esim. ilmoitus ”USB on lataustilassa. Lisää vaihtoehtoja koskettamalla.” Koskettamalla tulee vaihtoehtoja esiin, ehkä tekstinä, ehkä kuvina, ehkä huonosti suomennettuna… Kuitenkin vaihtoehdot voivat olla:

 • Vain lataus
 • Tiedostojen siirtäminen (MTP)
 • Kuvien siirtäminen (PTP)

Näistä kun valitaan joko tiedostojen tai kuvien siirtäminen, niin siirto tietokoneelle onnistuu.

Windowsissa voi pompata automaattinen ruutu tai sitten ei. Jos ei pomppaa automaattista ruutua, pääset tuomaan valokuvia ja videoita Resurssienhallinnan eli kansionäkymän kautta. Kännykkä on Tämän tietokoneen alla yksi laitteista, usein nimi on kännykän merkki. Jos napautat sitä oikealla hiirennapilla ja valitset Tuo kuvia ja videoita, käynnistyy sama toiminto kuin automaattisesti pomppaavan ruudun takaa.

Windows 10

Kun puhelin laitetaan kiinni tietokoneeseen, pomppaa oikeaan alareunaan ruutu: ”Valitse napauttamalla toiminto tälle laitteelle.”

 • Tuo valokuvia ja videoita (Valokuvat). (Kuvat tuodaan tämän tietokoneen kiintolevyllä sijaitsevaan Kuvat-kansioon.)
 • Tuo valokuvia ja videoita (OneDrive). (Kuvat tuodaan OneDrive-kansioon, joka on myös pilvessä oleva tallennuspaikka, johon pääsee käsiksi monella eri laitteella.)
 • Avaa laite tiedostojen katseluun

Kun valitset Tuo valokuvia ja videoita (Valokuvat), avautuu Valokuvat-sovellus. Se kysyy: ”Aloitetaanko tuonti? Sinulla on valittuna valokuvia, jotka tuodaan tähän kansioon.”

Jos haluat muuttaa kansiota, valitse Muuta tuontipaikka.

Voit halutessasi ruksittaa Poista tuodut kohteet laitteesta tuomisen jälkeen.

Windows ei tuo samoja valokuvia moneen kertaan, vaan pelkästään uudet valokuvat.

Valokuvat tallentuvat omaan Tämän tietokoneen alla olevaan Kuvat-kansioon, jonne luodaan automaattisesti alikansio vuodella ja kuukaudella.

Valokuvia voi Windowsissa tarkastella esim. Valokuvat-sovelluksella. Sen saa avattua esim. painamalla Käynnistä-nappia ja kirjoittamalla ”valokuvat”, sitten valitsemalla sovelluksen. Valokuvat-sovelluksella kuvia voi myös jakaa kaverille (sähköpostilla), katsoa diashown, parantaa värejä ja kontrastia automaattisesti tai tehdä muitakin muokkauksia.

Resurssienhallinta eli kansiot

Vasemmalla puunäkymässä eli paikoissa Tämän tietokoneen alta löytyy älypuhelin.

Valokuvat löytyvät yleensä DCIM-nimisestä kansiosta, jos ne halutaan siirtää käsipelillä.

Helpompi tapa tuoda kuvia ja videoita: oikealla napilla älypuhelinta, valitaan Tuo kuvia ja videoita.

Macintosh-tietokoneet

Lataa Macintosh-tietokoneelle ohjelma nimeltä Android File Transfer.

Kurssi: Android-puhelimet

 1. Mikä ihmeen Android-puhelin?
 2. Kirjaudu Android-puhelimeen Googlen tunnuksillasi
 3. Android-puhelimen napit
 4. Aloitusnäyttö ja kaikki sovellukset
 5. Internetin selaaminen (Google Chrome)
 6. Paljon asiaa internet-yhteyksistä
 7. Google Maps (kartat)
 8. Google Kuvat
 9. Android-puhelimen tietoturva
 10. Valokuvien siirto tietokoneelle

2 kommenttia artikkeliin ”Valokuvien siirto tietokoneelle

 1. Minulla on Sony Xperia-puhelin.
  Omia ottamiani kuvia en saa siirretyksi tietokoneelle, sensijaan minulle lähetetyt kuvat saan.Voiko kuvansiirron enää monimutkaisemmin suunnitella toimivaksi.

  • Kuulostaa hankalalta. Vaikea sanoa mistä on kyse tutkimatta, mutta tuli mieleen että Google Kuvat voisi olla toinen oikein hyvä tapa siirtää kuvia tietokoneelle, tai ainakin Googlen pilveen. Ohjeet löytyvät täältä.

Jätä kommentti