Valokuvien siirto tietokoneelle

Eräs tapa huolehtia valokuvien säilytyksestä on siirtää ne usb-piuhalla tietokoneelle. Muitakin hyviä tapoja on, luepa niistä lisää kurssin aiemmassa osassa (Google Kuvat).

Kännykkä tai tabletti voidaan yhdistää usb-piuhalla kiinni tietokoneeseen. Piuha on usein sama kuin laturissasi, irrota vain sähköpistokeosa!

Anna Android-puhelimelle lupa luottaa tietokoneeseen

Todennäköisesti Android-puhelin liittyy oletusarvoisesti tietokoneeseen vain niin, että siihen voi ladata sähköä. Puhelimelle pitää antaa lupa luottaa tietokoneeseen, ennen kuin kännykän kuvia voi ladata tietokoneelle.

Sipaise näytön yläosasta ilmoitukset esiin. Siellä voi näkyä esim. ilmoitus ”USB on lataustilassa. Lisää vaihtoehtoja koskettamalla.” Koskettamalla tulee vaihtoehtoja esiin, ehkä tekstinä, ehkä kuvina, ehkä huonosti suomennettuna… Kuitenkin vaihtoehdot voivat olla:

 • Vain lataus
 • Tiedostojen siirtäminen (MTP)
 • Kuvien siirtäminen (PTP)

Kun näistä valitaan joko tiedostojen tai kuvien siirtäminen, niin kuvien siirtäminen tietokoneelle onnistuu.

Windows 10

Kun mobiililaite laitetaan kiinni tietokoneeseen, voi oikeaan alareunaan pompata ruutu: ”Valitse napauttamalla toiminto tälle laitteelle.”

 • Tuo valokuvia ja videoita (Valokuvat). Kuvat tuodaan tämän tietokoneen kiintolevyllä sijaitsevaan Kuvat-kansioon.
 • Tuo valokuvia ja videoita (OneDrive). Kuvat tuodaan OneDrive-kansioon, joka on myös pilvessä oleva tallennuspaikka, johon pääsee käsiksi monella eri laitteella.
 • Avaa laite tiedostojen katseluun. Pääset tutkimaan mobiililaitteesi kansioita Resurssienhallinnalla.

Kun valitset Tuo valokuvia ja videoita (Valokuvat), avautuu Valokuvat-sovellus. Se kysyy: ”Aloitetaanko tuonti? Sinulla on valittuna valokuvia, jotka tuodaan tähän kansioon.”

Jos haluat muuttaa kansiota, valitse Muuta tuontipaikka. Valokuvat tallentuvat Kuvat-kansioon, jonne luodaan automaattisesti alikansio vuodella ja kuukaudella. Ole siis tarkkana siitä, että tietokoneellasi on itse asiassa kaksi Kuvat-kansiota, toinen tällä tietokoneella, toinen OneDrivessä!

Voit halutessasi ruksittaa Poista tuodut kohteet laitteesta tuomisen jälkeen.

Windows ei tuo samoja valokuvia moneen kertaan, vaan pelkästään uudet valokuvat.

Entä jos ei tulekaan automaattista kyselyä kuvien siirtämisestä?

Eräs tapa tuoda valokuvia on avata Windowsin Valokuvat-sovellus. Avaa se painamalla Käynnistä-nappia ja valitsemalla Valokuvat. Valokuvat-sovelluksessa valitse Tuo →USB-laitteesta.

Vaihtoehtoisesti voit tuoda valokuvia ja videoita myös Resurssienhallinnan eli kansionäkymän kautta. Kännykkä on Tämän tietokoneen alla yksi laitteista, usein nimi on kännykän merkki. Jos napautat sitä oikealla hiirennapilla ja valitset Tuo kuvia ja videoita, käynnistyy sama toiminto kuin automaattisesti pomppaavan ruudun takaa.

Resurssienhallinnalla voit myös seikkailla manuaalisesti mobiililaitteen kansioissa. Valokuvat löytyvät yleensä DCIM-nimisestä kansiosta, jos ne halutaan siirtää käsipelillä.

Valokuvien tarkastelu Windowsissa

Valokuvia voi Windowsissa tarkastella esim. Valokuvat-sovelluksella. Avaa se painamalla Käynnistä-nappia ja valitsemalla Valokuvat. Valokuvat-sovelluksella kuvia voi myös jakaa kaverille (sähköpostilla), katsoa diashown, parantaa värejä ja kontrastia automaattisesti tai tehdä muitakin muokkauksia.

Kuvien siirtäminen Macintosh-tietokoneille

Lue Applen omat ohjeet.

Kurssi: Android-puhelimet

 1. Mikä ihmeen Android-puhelin?
 2. Kirjaudu Android-puhelimeen Googlen tunnuksillasi
 3. Android-puhelimen napit
 4. Aloitusnäyttö ja sovellukset
 5. Internetin selaaminen (Google Chrome)
 6. Paljon asiaa internet-yhteyksistä
 7. Google Maps (kartat)
 8. Google Kuvat
 9. Android-puhelimen tietoturva
 10. Valokuvien siirto tietokoneelle
 11. Älypuhelimen tai tabletin ostaminen

2 kommenttia artikkeliin ”Valokuvien siirto tietokoneelle”

 1. Minulla on Sony Xperia-puhelin.
  Omia ottamiani kuvia en saa siirretyksi tietokoneelle, sensijaan minulle lähetetyt kuvat saan.Voiko kuvansiirron enää monimutkaisemmin suunnitella toimivaksi.

  Vastaa
  • Kuulostaa hankalalta. Vaikea sanoa mistä on kyse tutkimatta, mutta tuli mieleen että Google Kuvat voisi olla toinen oikein hyvä tapa siirtää kuvia tietokoneelle, tai ainakin Googlen pilveen. Ohjeet löytyvät täältä.

   Vastaa

Jätä kommentti