Hyviä hyssyköitä – Vaellus­runoja kotinurkilta

24,00 

Hyviä hyssyköitä on kokoelma ystävysten huolettomia vaellusrunoja kotinurkilta. Se on runoilija Maija Myllykankaan viides runokokoelma, jonka on kuvittanut graafikko Tuuni Turula ja kustantanut mihku.fi.

Osasto:

Kuvaus

  • Hyviä Hyssyköitä myyvät myös Virrat-Kirja, Kokkolassa Suomalainen Kirjakauppa sekä Kälviällä Martat ja Lahjaana.
  • Jos verkkopankin kautta maksaminen ei sovi sinulle, lähetäpä Mikko Lehtiselle tilausviesti täältä. Voin laittaa laskun Hyvät hyssykät -kirjapaketin mukaan!
  • Tämän kirjan voit myös noutaa Virtain Jäähdyspohjasta itse runoilijalta! Maksu tällöin käteisellä. Sovi noudosta Maija Myllykankaan kanssa, puhelin 040 511 8975. Osoite Majalahdentie 111, Virrat.

Hyviä hyssyköitä on kokoelma ystävysten huolettomia vaellusrunoja kotinurkilta. Se on runoilija Maija Myllykankaan viides runokokoelma, sen on kuvittanut graafikko Tuuni Turula ja kustantanut Mikko Lehtinen eli uusi tamperelainen pienkustantamo mihku.fi.

”Se on maailman mukavin ja huolettomin runokirja, joka ylistää ystävyyttä ja luontoa. Hyssykät on tosi zen. Koko ajan tapahtuu, vaikkei tapahdu mitään; koko ajan vaelletaan, vaikkei lähdetä mihinkään. Juuri tässä uhkaavien uutisten ilmapiirissä on runoilijoiden nostettava äänensä ja puhuttava hyvyyden ja kauneuden puolesta. On elettävä runoa ja satua, on elettävä aina kuin ensimmäistä päivää”, sanoo runoilija.

Turula on tehnyt kannet ja Lehtinen taiton kolmeen aiempaan Myllykankaan runokokoelmaan: Nokkahuilupuu 2007, Tuulihattupöytä 2010 ja Vienansineä 2012. Turulan siveltimestä ovat vuonna 2007 lähteneet myös akvarellit Nurmikuukusen lauluja -kokoelmaan, jonka runot on säveltänyt Timo Valo ja esittää cd-levyllä kansanmusiikkiyhtye Tallari.

Nokkahuilupuu sai Tampereen kaupungin Luovan kirjallisen työn palkinnon 2007.

Kokkolassa vuonna 1956 syntynyt Maija Myllykangas on tehnyt leipätyönsä lehtitoimittajana, mm. Ruovesi-lehden päätoimittajana ja Keskipohjanmaan viikonvaihdetoimittajana. Peruskoulutukseltaan hän on folkloristi.

Viehtymys kansanrunouteen ja kulttuurihistoriaan on vienyt hänet pitkille retkille sukunsa syntysijoille Vienan Karjalaan, missä hän on työskennellyt niin kirjailijana kuin Juminkeon kulttuurioppaanakin. Matkoilta Vienan maille on syntynyt kaksi teosta, runokokoelma Vienansineä (1997, 2012) sekä matkakirja ja kylädokumentaatio Äitisemme Vuokkiniemi, kertomus yhdestä ja sadasta vuodesta (2009).

Nykyään Myllykangas on heittäytynyt päätoimiseksi runoilijaksi, Velhonmäen valtiattareksi, joka pitää hoviaan Virtain Jäähdyskylässä, korkeitten vuorien ja pienien järvien keskellä. Runoilijana hän on impressionistien ja imagistien sukua, hetken tallentaja, piennarten ja puutarhan tarkka havainnoitsija.

Revonlahdella vuonna 1981 syntynyt, nykyisin Tampereella asuva Tuuni Turula on valmistunut vuonna 2000 kivi- ja metalliartesaaniksi Toholammin Käsi- ja taideteollisesta oppilaitoksesta, suorittanut kultasepänalan oppisopimuskoulutuksen Lahden Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa 2002 ja käynyt kuvataiteen linjan Limingan taidekoulussa 2005. Kuvataiteen approbatur hänellä on Lapin avoimesta yliopistosta 2005. Hän on opiskellut batiikkivärjäystä Ghanassa 2007 ja valmistunut painoalan assistentiksi Tampereen ammattikoulusta 2010.

Turulalla on vuosien varrella ollut useita grafiikan näyttelyitä Tampereen seudulla.

Hän on Ateljeekatu-osuuskunnan jäsen. Tampereen Kehräsaaressa kivijalkakauppaansa pitävä Ateljeekatu on käsi- ja taideteollisuusalan tekijöiden ja suunnittelijoiden osuuskunta, jolla on uljas motto: ”Pienistä kaduista syntyy kaupunki.”

Tuuni Turula designin tuotevalikoimaan kuuluvat metalligrafiikan vedokset, kuparista ja hopeasta valmistetut korut, taidekortit sekä nyt uutuutena Hyviä hyssyköitä -runokirja.

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hyviä hyssyköitä – Vaellus­runoja kotinurkilta”