Twitterin käyttäminen

Tykkääminen ja uudelleentwiittaaminen

Twitterin etusivulla on seuraamiesi henkilöiden twiittejä. Ylimpänä ovat uusimmat tai suosituimmat twiittaukset.

Varsinkin aluksi kun sinulla ei vielä ole seuraajia, kannattaa olla vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Olemalla aktiivinen ja reagoimalla muiden ihmisten julkaisuihin saat itsellesi seuraajia.

Tykkää twiitistä painamalla sydäntä, jolloin se muuttuu punaiseksi. Tykkääminen on hyvä tapa, jos voisit oikeasti tykätä kyseisestä twiitistä.

Sydämen vasemmalla puolella oleva nappi, jossa on kaksi toisiaan seuraavaa nuolta, tarkoittaa uudelleentwiittausta. Tällä tavalla voit lähettää kyseisen twiitin uudelleen omille seuraajillesi.

Kun painat nappia, tulee laatikko, jossa on vaihtoehdot Uudelleentwiittaa ja Lainaa twiittiä. Uudelleentwiittaamalla lähetät twiitin sellaisenaan omille seuraajillesi. Lainaa twiittiä tarkoittaa, että voit kirjoittaa twiitille omat saatesanasi.

Twiitteihin vastaaminen

Vastaa twiittiin painamalla puhekuplaa. Vastaus voi olla pelkkää tekstiä, mutta halutessasi voit liittää vastaukseen myös kuvan.

Vastaukset ovat yleensä julkisia. Poikkeuksena jos vastaat ihmiselle, joka ei seuraa sinua, niin vastaus menee hänen Ilmoitukset-sivulleen eikä julkiselle aikajanalle.

Jos kaksi ihmistä vastailee toisilleen, niin vain olennaiset ihmiset näkevät keskustelun etusivullaan. Esim. ne henkilöt, jotka seuraavat molempia keskustelijoita.

Jos joku vastaa sinun twiittiisi, niin näet kyseisen twiitin yläpuolella tekstin ”vastauksena sinun twiittiisi”. Saat myös ilmoituksen Ilmoitukset-sivulle.

Kun klikkaat tai kosketat twiittiä, joka on osa keskustelua, se laajenee ja näyttää twiitin, johon se on vastaus.

Etsi henkilö ja käy kotisivulla

 Omat twiitit

Henkilön mainitseminen

Voit ”mainita” tietyn henkilön twiitissäsi kirjoittamalla siihen henkilön käyttäjänimen, esim. @ihmettele. Voit mainita myös useampia käyttäjiä.

Mainitut ihmiset saavat tiedon maininnasta Ilmoitukset-sivullaan.

Henkilön profiilisivulla ei näy twiittejä, joissa hänet on mainittu. Mutta etsimällä esim. hakusanalla @ihmettele löydät myös twiitit, joissa @ihmettele on mainittu.

Valokuvan jakaminen kännykällä

Valokuvan twiittaaminen on helppoa. Etsi ensin sopiva valokuva puhelimesi galleriasta tai Google Kuvat -sovelluksesta, kumpaa nyt käytätkin valokuvien selaamiseen. Valitse joku valokuva.

Alhaalla on näkyvissä jakamispainike: pallosta tulee kaksi palloa. Jos nappeja ei näy, napauta kuvaa.

Valikossa on kaikenlaisia laitteelle asennettuja ohjelmia, esim.

  • Tekstiviesti
  • Sähköposti
  • Facebook
  • Facebook Messenger
  • WhatsApp

Jos laitteellesi on asennettu Twitter, niin myös se on valittavissa. Napauttamalla Twitterin kuvaketta pääset suoraan kirjoittamaan twiittiä, kuva on jo liitetty.

Twitter-napit nettisivuilla

Kurssi: Twitter

  1. Twitter on mikroblogi
  2. Twitter-sovelluksen asentaminen kännykälle ja Twitter-tilin luominen
  3. Twitterin käyttäminen
  4. Twitter-ohjeita muualla netissä

2 kommenttia artikkeliin ”Twitterin käyttäminen”

Jätä kommentti