Chromen tai Firefoxin asentaminen Windowsille

Ohjelman asentaminen

Ohjelma yleensä etsitään nettiselaimella, esim. Googlesta.

On käyttäjän omalla vastuulla päättää, luottaako sivustoon, jolta ohjelman lataa. Netissä on saatavilla suuri määrä haitallisia sovelluksia, joita ei kannata asentaa.

On hyvä idea etsiä Googlesta vain sovelluksia, jotka etukäteen tietää luotettaviksi. Muista, että Googlessa on ylimpänä kaikkein suosituimmat sivustot. Todennäköisesti ylin Google-haun tulos on ohjelman valmistajan sivusto. Älä mielellään lataa luotettuakaan ohjelmaa sivustolta, johon et luota, sillä ohjelma voi olla joku muu kuin mitä sivusto väittää.

Ohjelman asentamisen vaiheet:

 1. Ladataan netistä asennusohjelma, jonka tiedostonimi päättyy yleensä .exe (suoritettava tiedosto). Internetistä ladatut tiedostot päätyvät kansioon Ladatut tiedostot, löytyy Resurssienhallinnasta Pikakäytön alta.
 2. Ajetaan ladattu asennusohjelma (esim. tuplaklikkaamalla resurssienhallinnassa). Tässä kohtaa Windows varoittelee vaaroista, sillä asennusohjelmalle pitää antaa lupa tehdä melkein mitä tahansa omalle koneelle. Käynnistä vain asennusohjelmia, joihin luotat. Jos haluat asentaa sovelluksen, on ohjelmalle annettava kaikki luvat.

(Vertailukohtana älypuhelimiin tai tabletteihin on turvallista asentaa ohjelmia, koska kaikki sovellukset asennetaan älypuhelimen omasta ohjelmakaupasta (jossa ovat myös ilmaiset sovellukset). Ohjelmakauppoja ovat App Store, Googlen Play-kauppa ja Lumiassa Kauppa. Ohjelmakaupan sovellukset on tarkistettu, eikä niissä pitäisi olla haittaohjelmia.)

Ohjelman poistaminen Windowsissa

Paina Käynnistä-nappia ja kirjoita ”poista sovellus”. Valitse hiirellä ”Lisää tai poista sovellus”.

Näkyville tulee lista tietokoneelle asennetuista sovelluksista. Voit rullata listaa ja etsiä haluamasi sovelluksen.

Napauta sovellusta ja valitse Poista asennus.

Kurssi: Internet

 1. Chromen tai Firefoxin asentaminen Windowsille
 2. Internetin selaaminen (Google Chrome)
 3. Tiedon hakeminen Googlesta
 4. Käytännön esimerkkejä internet-tiedonhausta
 5. Suomen suosituimmat nettisivut
 6. Perustietoa sähköpostista
 7. Gmail on maailman suosituin sähköposti
 8. Sähköpostietiketti
 9. Työmarkkinatori

Jätä kommentti