Rekisteröidy ja etsi kavereita

Facebookiin rekisteröityminen onnistuu niin tietokoneella kuin mobiililaitteen Facebook-sovelluksessakin. Tässä ohjeessa rekisteröityminen tehdään tietokoneen internet-selaimella.

Kirjoita internet-selaimen osoiteriville facebook.com ja paina Enter. Saavut sivulle, jossa voit joko kirjautua sisään vanhana käyttäjänä (ylhäällä oikealla) tai luoda uuden Facebook-tilin eli rekisteröityä.

Jos sinulla on jo Facebook-tili, mutta olet unohtanut käyttäjätunnuksesi tai salasanasi, paina Unohditko käyttäjätilin? Pääset etsimään omaa tiliäsi kirjoittamalla oman sähköpostisi tai puhelinnumerosi. Jos Facebook löytää käyttäjätilin, se lähettää sinulle sähköpostilla tai tekstiviestillä koodin. Pääset vaihtamaan salasanasi joko klikkaamalla sähköpostissa Vaihda salasana tai kirjoittamalla koodin internet-selaimessasi.

Facebookiin rekisteröidytään oikealla nimellä, koska miten muuten kaverisi tunnistaisivat sinut? (Huomaa, että yrityksen tai järjestön Facebook-sivua ei perusteta tässä. Facebookista yrityskäytöstä on tulossa oma kurssinsa.)

Kohtaan Matkapuhelinnumero tai sähköpostiosoite voit kirjoittaa kumman vain. Tämä toimii käyttäjätunnuksenasi Facebookissa.

Vaikka kirjoittaisit kohtaan oman sähköpostiosoitteesi, niin ole tarkkana, että keksit Facebookia varten uuden salasanan! Lue lisää hyvistä salasanoista ja salasanavihkosta.

Kerro mielellään Facebookille ihan oikea syntymäaikasi. Facebook ilmoittelee kavereillesi, jos sinulla on synttärit.

Huomaa, että tällä sivulla on pienet siniset linkit, joista pääsee lukemaan käyttöehdot, tietokäytännön ja evästeiden käyttöä koskevan käytännön.

Kun olet syöttänyt kaikki tiedot, paina Luo tili.

Vahvista sähköpostiosoitteesi

Jos rekisteröidyit sähköpostiosoitteella, lähettää Facebook kirjoittamaasi sähköpostiosoitteeseen sähköpostin. Käy omassa sähköpostissasi ja etsi Facebookilta tullut viesti. Sähköpostin otsikko on Vaadittu toimenpide: Facebook-käyttäjätilisi vahvistus. Avaa tämä sähköposti ja paina siellä sinistä nappia, Vahvista käyttäjätilisi. (Sinulta voidaan pyytää sähköpostissa mainittua koodia, mutta yleensä sitä ei tarvita.)

Facebook, vahvista sähköposti.

Tervetuloa Facebookiin -aloitusruutu

Nyt sinulla on Facebook-tili! Facebook näyttää sinulle tällaisen aloitusruudun, jossa voit tehdä aloitustoimenpiteitä. Saat saman ruudun näkyviin myös klikkaamalla tästä (ruutu tulee näkyviin vain, jos jotain toimenpiteitä on tekemättä).

Tervetuloa Facebookiin -aloitusvelho.

Profiilikuvalla kirjautuminen

Facebook, muista salasanaYlhäällä on laatikko, jossa pyydetään sinua ottamaan käyttöön profiilikuvalla kirjautuminen. Jos valitset ok, voit seuraavan kerran tällä samalla internet-selaimella kirjautua sisään painamalla profiilikuvaasi. Salasanaa ei tarvita.

Jos haluat kirjautua sisään kirjoittamalla sähköpostiosoitteen/puhelinnumeron ja salasanan, valitse Ei nyt.

Lisää kavereita

Voit milloin vain myöhemminkin etsiä kavereita yläreunan hakupalkista. Kirjoita siihen esimerkiksi henkilön nimi ja asuinkunta, sitten paina näppäimistöltä Enter-nappia. Näkyviin tulee seuraava:

Facebook-hakupalkki

Klikkaa hakupalkin alta Ihmiset, niin hakutulokset rajataan pelkästään henkilöihin. (Tutustupa myös muihin vaihtoehtoihin! Samalla kätevällä haulla voit hakea myös esimerkiksi Facebook-ryhmiä.)

Kun painat Lisää kaveriksi, lähtee valitsemallesi henkilölle kaveripyyntö. Facebook-kaveruus varmistuu vasta, kun pyyntöön on vastattu myönteisesti.

Muista, että kaikki kaverisi eivät välttämättä ole kertoneet Facebookille, mistä he ovat kotoisin tai missä käyvät töissä. Silloin heitä on vaikeampi löytää.

Kun olet lisännyt yhden tai useamman kaverin, alkaa Facebook ehdottamaan sinulle näiden kavereiden kavereita, ”Ihmisiä joita saatat tuntea”. Tällä tavalla kavereiden lisäämisestä tulee vähitellen sitä helpompaa, mitä enemmän Facebook-kavereita sinulla jo on.

Lisää profiilikuva

Paina Facebookissa ylhäällä, sinisessä palkissa, omaa nimeäsi. Näin pääset omalle sivullesi.

Paina ylhäältä Lisää kuva. Voit etsiä kuvan omalta laitteeltasi tai ottaa sen samantien oman laitteesi kameralla.

Huomaa, että profiilikuva on aina julkinen, koska miten muuten kaverisi voisivat löytää sinut?

Miten muokataan tietojen näkyvyyttä

Haluatko mahdollisesti kätkeä kavereiltasi syntymävuotesi tai jonkin muun perustiedon? Näin se tehdään tietokoneen nettiselaimessa:

 1. Mene omalle sivullesi napauttamalla omaa nimeäsi.
 2. Valitse Tietoja-välilehti.
 3. Valitse Yhteys- ja perustiedot.
 4. Vie hiiri jonkun tiedon kohdalle, näkyviin tulee harmaa pieni kuvake, jossa on maapallo tai ihmisiä. Sitä napauttamalla voi muuttaa, kuka tiedon näkee.
 5. Valitse Tallenna muutokset.

Tutki yksityisyysasetuksiasi

Facebookin uloskirjautuminen ja asetukset löytyvät klikkaamalla pikkuista kolmiota oikeassa yläkulmassa:

Suosittelen klikkaamaan listasta Asetukset. Asetuksissa eräs tärkeä paikka on Yksityisyysasetukset. Yksityisyysasetukset löytyvät suoraan myös klikkaamalla tästä.

Näistä asetuksista voi muokata mm. sitä, ketkä voivat nähdä kaveriluettelosi. Ilta-Sanomat on kirjoittanut aiheesta.

Kurssi: Facebook

 1. Mikä Facebook?
 2. Rekisteröidy ja etsi kavereita
 3. Tilapäivityksen tekeminen
 4. Aikajana
 5. Nettisivujen jakaminen kavereille
 6. Sekalaisia Facebook-vinkkejä
 7. Valokuvagalleriat
 8. Facebookin ryhmät
 9. Facebook ja Messenger Android-puhelimella

Jätä kommentti