WhatsApp

WhatsApp-sovelluksen nimi on sanaväännös englannista: What’s up? (App on englanniksi sovellus.)

WhatsApp on suomalaisille täysin ilmainen.

WhatsAppilla voi helposti ja ilmaiseksi lähettää tekstiviestejä, kuvia, ääniä ja videoita sekä myös soittaa puheluita sellaisille ihmisille, joiden puhelinnumero on tallennettu puhelimen yhteystietoihin ja jotka ovat asentaneet WhatsAppin.

WhatsAppilla voi myös ryhmäkeskustella.

WhatsApp on tarkoitettu puhelimiin! Se ei todennäköisesti edes toimi tabletissasi.

WhatsAppin keskustelut on salattu vahvasti. Ulkopuolisten on hyvin vaikea lukea keskusteluja. Paljon turvallisempi kuin esim. sähköposti.

Asennus

  • Avataan Play-kauppa
  • Klikataan ylös valkoiseen hakupalkkiin, kirjoitetaan whatsapp. Jos hakupalkkia ei näy, tulee se näkyviin painamalla suurennuslasia.
  • Kun whatsappia ollaan kirjoittamassa, tulee näkyviin vaihtoehtoja, joista voi halutessaan valita jonkun sovelluksen. Sanan voi myös kirjoittaa loppuun ja painaa näppäimistöltä suurennuslasinappia eli Hae.
  • Valitaan WhatsApp Messenger ja Asenna.

Jos tulee ”Viimeistele tilin luominen:

  • Ensin jatka
  • Halutessasi voit lisätä luottokortin tai PayPal-tilin
  • Voit myös valita Ohita

WhatsApp vaatii oikeuksia, jotka pitää kaikki hyväksyä, jos haluaa ohjelmaa käyttää.

Kun ohjelma on asennettu, näkyy Play Kaupassa ”Avaa”. Mutta ohjelman voi myös normaalisti käynnistää aloitusruudulta tai kaikista sovelluksista.

Ensimmäinen käynnistys

  • Hyväksytään käyttöehdot.
  • Lisätään oma puhelinnumero. Valmiina on maakoodi +358, tämän jälkeen ensimmäinen nolla jätetään pois.
  • WhatsApp lähettää puhelimeen tekstiviestin. Viestissä voi joko painaa linkkiä tai sitten ottaa muistiin koodinumeron ja kirjoittaa sen WhatsAppiin. Jos WhatsAppille antaa luvan tarkastella tekstiviestejä, sujuu varmistus automaattisesti.
  • Anna nimesi ja halutessasi profiilikuva — kuvan voi valita galleriasta tai ottaa kameralla (huom. puhelimissa on usein kaksi kameraa, toinen edessä, selfie-kamera)

Lisää profiilikuva napauttamalla harmaata pyöreää kuvaa. Voit hakea kuvan Galleriasta tai ottaa uuden kuvan Kameralla. Puhelimessa on yleensä kaksi kameraa: edessä ja takana. Kamera-sovelluksessa on alhaalla nappi, josta vaihdetaan kameroiden välillä. (”Selfie-kamera”.)

WhatsAppin käyttö

WhatsAppissa on neljä välilehteä: Kamera (symboli), Keskustelut, Tila, Puhelut.

Keskustelut-välilehti

Keskustelut-sivulla näkyvät viimeksi käymäsi keskustelut.

Pitkällä painalluksella tulee ylös näkyviin vaihtoehtoja. Nasta kiinnittää keskustelun ylimmäksi, roskakori poistaa keskustelun, ääni pois mykistää ilmoitukset, nuoli kansiossa arkistoi keskustelun. Kolmen pisteen takaa löytyy vielä Lisää keskustelun pikakuvake (siis työpöydälle).

Painamalla alhaalta vihreää puhekuplaa pääsee aloittamaan uuden keskustelun.

Listassa on sellaisia yhteystietojasi, joilla on WhatsApp asennettuna. Nimeä napauttamalla voi aloittaa keskustelun.

Ihmisillä, jotka käyttävät WhatsAppia, on nimen alla joku teksti, usein ”Hey there! I am using WhatsApp.” Tämä on henkilön ”tila”, tekstin voi myös itse kirjoittaa.

Tila-välilehti

Tila-sivulla näkyvään ”Omaan tilaan” voit lisätä kuvia, tekstiä ja lyhyen videon, joka sitten näkyvät yhteystiedoissasi olevalle WhatsApp-kontaktille heidän avatessaan WhatsAppin ”Tila”-sivun. Tilapäivitys katoaa automaattisesti 24 tunnin kuluttua.

Ainakaan minun kaverini eivät Tila-sivua käytä.

Puhelut-välilehti

Aloita uusi puhelu painamalla alhaalta oikealta luuria. Valitse avautuvista yhteistiedoista henkilö ja paina joko luuria (äänipuhelu) tai videokameraa (kuvapuhelu). Vastaaja voi halutessaan vastata kuvapuheluunkin painamalla luuria, jolloin muodostuu pelkkä äänipuhelu.

Puheluita voi soittaa myös keskusteluikkunassa painamalla ylhäältä oikealta joko videokameraa tai luuria.

Keskustelun vaihtoehdot

Alhaalle kirjoitetaan viesti, joka lähetetään paperiliidokki-napista.

Kirjoitusruudun vasemmalta puolelta voi laittaa hymiön.

Kirjoitusruudun oikealta puolelta voi napata kameralla kuvan tai nauhoittaa mikillä. Paperiliittimellä voit liittää monenlaisia juttuja (Dokumentti, Kamera, Galleria, Ääni, Sijainti, Yhteystieto).

Ylhäällä keskustelussa näkyy luuri, josta voi soittaa äänipuhelun, ja videokamera, josta alkaa kuvapuhelu.

Kun viesti on lähtenyt, se menee kuplaan. Kuplan oikealla puolella on merkkejä:

harmaa V = lähetetty
harmaa V/ = vastaanotettu
sininen V/ = luettu

WhatsAppin Valikko

Kolme pistettä -nappi oikealla ylhäällä avaa WhatsApin valikon. Valikkoja on itse asiassa erilaisia, se riippuu siitä missä WhatsAppissa olet menossa.

Keskustelut-sivun valikossa eli kolmeen pisteen takana on:

  • Uusi ryhmä. Ryhmäkeskustelu viestittelemällä. Ensin valitaan ryhmän jäsenet ja mennään nuolesta eteenpäin. Seuraavassa ruudussa valitaan ryhmän aihe ja mahdollisesti lisätään kuva (painamalla harmaata kamerasymbolia), sitten vihreätä OK-nappia. Kun viestittelet ryhmälle, viesti näkyy kaikille.
  • Asetukset. Täällä on mm. kaikkein ylimmäisenä Profiili, jossa voi vaihtaa oman kuvan ja nimen.
  • WhatsApp Web. Tällä saat WhatsAppin näkymään tietokoneen nettiselaimessa. Kirjoita tietokoneen nettiselaimen osoiteriville ”web.whatsapp.com” ja paina Enter. Tietokoneen selaimeen ilmestyy sivu, jonka keskellä on QR-koodi. Valitse kännykän WhatsAppin valikosta WhatsApp Web ja tähtää kameralla nettisivun QR-koodiin. WhatsApp-keskustelut ovat nyt käytettävissä myös tietokoneen nettiselaimella!

Kurssi: Android-sovellukset

  1. Sovellusten asentaminen Play-kaupasta
  2. WhatsApp
  3. Yle Areena
  4. Fonecta Caller
  5. Tampere.Finland
  6. Nysse Mobiili
  7. OmaPosti
  8. Spotify
  9. Google Podcastit
  10. Instagram
  11. Linkkejä sovellusohjeisiin muilla sivustoilla

Jätä kommentti