Tampere.Finland

Tampere.Finland -sovellus kokoaa samaan paikkaan monia tamperelaisille tärkeitä palveluita.

Ensimmäisellä käynnistyksellä täytyy sallia sijainti ja hyväksyä käyttöehdot.

Sovelluksen etusivulla on erilaisia nappeja, joiden takaa löydät erillisiä palveluita:

 • Tampere tunnetuksi -passi. Tarjouskuponkeja Tampereen ydinkeskustan liikkeisiin. Jos haluat käyttää kupongin, näytä sovellus liikkeessä ja anna myyjän painaa nappia Käytä etu.
 • Sivisty. Tänne voit tallentaa kirjastokorttisi kirjoittamalla kortin numeron sekä tunnusluvun, siis sen, jota käytetään verkkokirjastossa ja automaateissa. Kännykän kirjastokorttia voi sitten näyttää automaateille tai kirjaston henkilökunnalle ihan kuin korttia. Lue lisää sähköisestä kirjastokortista täältä.  (Sinua saattaa kiinnostaa toinenkin hyvä sovellus, PIKI-mobiilikirjasto, jonka ohjeet löytyvät täältä.)
 • Nauti. Tampereen tapahtumia kätevästi kännykällä. Kiinnostavista voit lukea lisää, täältä voit myös ostaa liput tai näyttää reitin Google Mapsissa. Tapahtumien lisäksi Nauti-osiosta löytyy Tampereen turistikierroksia: Tampere 2 tunnissa ja Kulttuuriraitit. Kulttuuriraitit ohjastaa sinut vaikkapa Juicen tärkeisiin paikkoihin ja kertoo niistä faktoja.
 • Liiku. Osiosta löytyy Reittiopas (mielestäni Google Maps on parempi). Täältä löytyvät pyöräreitit Näsijärvireitti ja Pyhäjärvireitti. Voit hakea bussilinjaa ja seurata bussien reaaliaikaisia liikkeitä (toisaalta myös Google Maps tietää, jos bussit ovat etuajassa tai myöhässä). Kätevä ominaisuus voi olla pysäköintipaikkojen ja niiden vapaan tilan näyttäminen.
 • Kierrätä. Löydä lähimmät kierrätyspaikat ja tutki mitä ne ottavat vastaan.
 • Vaikuta. Lähitulevaisuudessa täältä löytyy kyselyitä Tampereen kehittämisestä ja palautekanava kaupungille. Vikailmoituksiakin voi lähettää.

Kurssi: Android-sovellukset

 1. Sovellusten asentaminen Play-kaupasta
 2. WhatsApp
 3. Yle Areena
 4. Fonecta Caller
 5. Tampere.Finland
 6. Nysse Mobiili
 7. OmaPosti
 8. Spotify
 9. Google Podcastit
 10. Instagram
 11. Linkkejä sovellusohjeisiin muilla sivustoilla

Jätä kommentti