Nysse Mobiili

Nysse Mobiili -sovelluksella ostetaan Tampereen seudun joukkoliikenteen lippuja ja tehdään reittihakuja.

(Huomaa, että Nysse – Reittiopas on aivan toinen sovellus joukkoliikenteen reittihakuihin Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Lahdessa. Eräs arvostelu: ”Tampereella käyttänyt tätä 2 vuotta. Kokoaa hyvin eri palveluiden tietoja (esim. reittiopas ja bussit kartalla), yleensä toimii hyvin.”)

Käyttöehdot ja mahdollinen rekisteröityminen

Hyväksy käyttöehdot.

Lainauksia käyttöehdoista: ”Kaikki Nysse Mobiiliin ladatut liput toimivat puhelimessa eli ne eivät lataudu Nysse-kortille.” ”Matkustaessasi QR-koodi luetaan lukijalaitteella liikennevälineeseen noustessa.” ”Maksaminen tapahtuu Visa, Visa Electron tai Mastercard-maksukortilla (debit ja credit).” ”Lipulla voi matkustaa rajattomasti lipussa näkyvän voimassaoloajan sillä vyöhykevälillä, jolle lippu on hankittu. Lipulla voi vaihtaa toiseen liikennevälineeseen voimassaoloaikana, joka näkyy liput-välilehdellä.”

Tee valinta: Ei rekisteröitymistä / Haluan rekisteröityä / Kirjaudu.

”Nysse Mobiilin käyttö on helpompaa, jos rekistereröidyt. Jos sinulla on jo tunnus mobiilinysse.fi -sivustolle, voit kirjautua sillä. Rekisteröityneenä käyttäjänä pystyt lähettää pdf-kuitin lippuostosta mobiilinysse.fi -sivuston kautta, missä näet myös ostohistoriasi ja voit päivittää omat tietosi. Voit myös jatkaa sovelluksen käyttöä ilman tunnusta ja päättää rekisteröitymisestäsi myöhemmin. Rekisteröitymättömälle käyttäjälle liput ovat aina laitekohtaisia.”

Sovelluksen käyttö

Alhaalta löytyvät seuraavat välilehdet:

 • Koti. Täällä näytetään tiedotteita.
 • Osta. Valitse vähintään kaksi vyöhykettä — täältä näet Tampereen seudun joukkoliikenteen vyöhykkeet kartalla. Valitse asiakasryhmä. Valitse maksutapa (maksukortti tallentuu sovellukseen seuraavia ostoja varten).
  http://joukkoliikenne.tampere.fi/liput-ja-hinnat/maksuvyohykkeet.html
 • Liput. Voimassaolevat tai juuri päättyneet.
 • Reittiopas. Salli sijaintitietojen käyttö. Lähtöpaikaksi valitaan useimmiten nykyinen sijainti. Kulkumuotoja ovat bussit, kävellen, polkupyörällä tai omalla autolla, eli samat kuin Google Mapsissa. Nysse Mobiili -sovelluksen etu Mapsiin verrattuna on se, että bussimatkan valinnan jälkeen se näyttää myös lippuun tarvittavat vyöhykkeet. (Lippu ostetaan välilehdeltä Osta.) Samaan tapaan kuin Google Mapsissa, voit napauttaa matkan eri vaiheista lisätietoja, esim. listan bussimatkan pysäkeistä tai kartan siitä, kuin kävellään seuraavalle pysäkille. Kartan voit suurentaa tai pienentää painamalla kaksi nuolta -symbolia.
 • Tiedot. Omat asetukset, asiakaspalvelu, käyttöehdot, tietoja sovelluksesta, ohje.

Nysse Mobiilin oma ohjesivu löytyy täältä.

Kurssi: Android-sovellukset

 1. Sovellusten asentaminen Play-kaupasta
 2. WhatsApp
 3. Yle Areena
 4. Fonecta Caller
 5. Tampere.Finland
 6. Nysse Mobiili
 7. OmaPosti
 8. Spotify
 9. Google Podcastit
 10. Instagram
 11. Linkkejä sovellusohjeisiin muilla sivustoilla

Jätä kommentti