Fonecta Caller

Myös Fonecta Caller löytyy Play-kaupasta. Se sisältää seuraavat ominaisuudet:

 • Yhteystietoluettelo, josta voit hakea nimellä, puhelinnumerolla tai hakusanalla (esim. parturi).
 • Näe kuka soittaa! Näet soittajan, vaikka yhteystietoa ei ole tallennettu puhelimeesi.
 • Hae ajoneuvotietoja (maksullinen ominaisuus, maksaa 3,99 € per onnistunut haku).

Kun sovellus käynnistetään ensimmäisen kerran, näkyy alhaalla ruudut Kirjaudu sisään ja Luo Fonecta-tili.

Jos sinulla on jo Fonecta-tili, niin paina Kirjaudu sisään. Jos ei, paina Luo Fonecta-tili.

Fonecta-tilin luominen

Fonecta Callerin käyttöönotto on varsin monimutkaista.

Kirjoita aluksi tiedot:

 • Käyttäjätunnus = sähköpostiosoitteesi
 • Puhelinnumero
 • Etunimi
 • Sukunimi

Paina Jatka. Seuraavassa ruudussa tulee kysymys, Saako Fonecta Caller lähettää ja tarkastella tekstiviestejä? Salli tämä.

Tämä kohta on joskus buginen ja joudut ehkä aloittamaan omien tietojesi kirjoittamisen uudestaan… Joka tapauksessa, seuraavassa ruudussa on punainen nappi: Viimeistele tunnus tekstiviestillä (0,25 €). Tämä nimellinen maksu vaaditaan, koska Suomen lain mukaan yksityishenkilöiden yhteystietoja ei voi näyttää vapaasti ja vastikkeetta! Sovelluksen käyttö on siis muuten aivan ilmaista, ellet halua aiemmin mainittuja maksullisia ominaisuuksia.

Seuraavassa ruudussa kännykkäsi haluaa lähettää tekstiviestiä, se lähtee esim. painamalla paperiliidokin kuvaa, mutta saattaa riippua kännykästä.

Saat vastauksena tekstiviestin ”Fonecta-tilisi salasana on ********. Voit myös avata sovelluksen suoraan seuraavalla linkillä: ******. Paina kyseistä linkkiä!

Seuraavaksi pitää hyväksyä Fonectan käyttöpalveluiden ehdot. Ylimmäinen on pakko hyväksyä, kaksi alimmaista on markkinointilupia.

Fonecta Caller kysyy vielä, saako Fonecta Caller käyttää laitteen sijaintia; soittaa ja hallinnoida puheluita; käyttää yhteystietoja. Nämä kannattaa yleensä hyväksyä, jotta sovelluksen perusominaisuudet toimivat.

Omassa kännykässäni tulee vielä mahdollisuus sallia muiden sovellusten päälle piirtäminen. Tämäkin on hyvä laittaa päälle, paina sitten taaksepäin-nuolta.

Sitten Fonecta kysyy, otetaanko päälle ominaisuus, joka näyttää soittajan. Tämä tietysti otetaan käyttöön!

Harmillisesti tämä käyttöönottovaihe joskus sekoilee ja joudut aloittamaan alusta. Voit myös yrittää käynnistää Fonecta Caller -sovelluksen uudestaan.

Fonecta Callerin käyttäminen

Fonecta Callerin varsinainen käyttö on hyvin yksinkertaista. Kirjoita vain hakupalkkiin esimerkiksi nimi ja kaupunki, eroteltuna välilyönneillä. Voit hakea myös puhelinnumerolla tai hakusanalla kuten kukkakauppa.

Valitse hakutulosten listasta haluamasi henkilö tai yritys.

Tästä näkymästä voit suoraan soittaa, lähettää tekstiviestin, näyttää reitin kartalla (Google Maps) tai mennä yrityksen kotisivulle.

Jos haluat tehdä ajoneuvohakuja, valitse hakusivun alhaalta Ajoneuvot. Muista, että ajoneuvohaku on maksullinen ominaisuus.

Fonectan lähettämä sähköposti

Omasta sähköpostistasi löydät seuraavanlaisen viestin Fonectalta:

”Hei, lisäsit Fonecta-tiliisi sähköpostiosoitteen omanimi@gmail.com. Ennen kuin voit käyttää Fonecta.fi-, Fonecta Caller ja Oma Fonecta -palveluita kaikkine mahdollisuuksineen, pitää sinun varmistaa sähköpostiosoitteesi. Varmista osoite klikkaamalla alla olevaa linkkiä tai kopioi se selaimeen.”

Toimi kuten viestissä pyydetään, eli klikkaa sinistä linkkiä vahvistaaksesi sähköpostiosoitteesi.

Kurssi: Android-sovellukset

 1. Sovellusten asentaminen Play-kaupasta
 2. WhatsApp
 3. Yle Areena
 4. Fonecta Caller
 5. Tampere.Finland
 6. Nysse Mobiili
 7. OmaPosti
 8. Spotify
 9. Google Podcastit
 10. Instagram
 11. Linkkejä sovellusohjeisiin muilla sivustoilla

Jätä kommentti