Android-puhelimen napit

Android-puhelimessa on alhaalla on kolme nappia, joka fyysisiä tai näytölle piirrettyjä. Keskimmäinen napeista on kotinappi, josta palataan aloitusruudulle.

Jommallakummalla puolella on nuoli taaksepäin, josta palataan edelliseen paikkaan. Esimerkiksi voit palata edelliselle nettisivulle Chrome-selaimessa.

Toisella puolella on neliö (tai joskus muu symboli), josta näytetään käynnissä olevat sovellukset ja vaihdetaan niiden välillä.

Yleensä ottaen Taaksepäin-nuoli on kotinapin vasemmalla puolella ja Sovellukset oikealla. Samsung-puhelimissa nämä ovat kuitenkin toisinpäin, eli kotinapin vasemmalla puolella on Sovellukset ja oikealla Takaisin.

Nämä nappien vaihtelevat järjestykset ja ulkoasut ovat muuten hyvä esimerkki siitä, että Android-puhelimet ovat keskenään hieman erilaisia, johtuen siitä että useat eri valmistajat tekevät välillä pieniä muutoksia Googlen Android-käyttöjärjestelmään.

Sovellusten lopettaminen

Paina neliönappia (Käynnissä olevat sovellukset). Voit sulkea sovelluksia painamalla X:ää tai heittämällä laidan yli jommallekummalle puolelle.

Mobiililaitteilla ei kuitenkaan ole oikeasti tarvetta sulkea sovelluksia käsin kuin hyvin harvoin. Laite osaa itse sulkea ohjelmia tarpeen mukaan vaikkapa muistin ollessa vähissä.

Volyyminapit

Äänenvoimakkuutta säädellään yleensä fyysisillä napeilla, jotka ovat puhelimen oikeasta kyljessä. Toisesta napista ääntä lisätään, toisesta hiljennetään.

Jos painat nappeja puhelun aikana, vaikuttavat ne puhelun äänenvoimakkuuteen. Jos painat nappeja katsoessasi laitteelta telkkaria tai kuunnellessasi esim. musiikkia, vaikuttavat napit mediatoiston äänenvoimakkuuteen. Nämä kaksi säätöä ovat siis toisistaan erillisiä. Myös herätyskellolle on vielä erillinen äänenvoimakkuus.

Kurssi: Android-puhelimet

 1. Mikä ihmeen Android-puhelin?
 2. Kirjaudu Android-puhelimeen Googlen tunnuksillasi
 3. Android-puhelimen napit
 4. Aloitusnäyttö ja sovellukset
 5. Internetin selaaminen (Google Chrome)
 6. Paljon asiaa internet-yhteyksistä
 7. Google Maps (kartat)
 8. Google Kuvat
 9. Android-puhelimen tietoturva
 10. Valokuvien siirto tietokoneelle
 11. Älypuhelimen tai tabletin ostaminen

Jätä kommentti