Aloitusnäyttö ja kaikki sovellukset

Android-laitteessa voi olla aloitusnäyttöjä yksi tai useampia, vaikkapa kolme eri ruutua. Niitä voi sormella vaihdella.

Silti usein kaikki normaalikäyttäjän tarvittavat sovellukset mahtuisivat yhdelle ruudulle! Kannattaakin ehkä sijoittaa kaikki useimmin tarvittavat sovellukset sille aloitusnäytölle, jolle siirrytään, kun painat kotinappia. (Alhaalla keskimmäinen nappi.)

Vaikka ohjelman poistaa kotiruudulta, se ei poistu kaikista sovelluksista (paitsi Huawei-laitteissa, katso alla).

Kaikki sovellukset -napista (alhaalla kotinapin yläpuolella, kuusi tai yhdeksän neliötä tai ympyrää) pääsee näkemään kaikki laitteelle asennetut sovellukset aakkosjärjestyksessä.

Huaweilla ei ole Kaikki sovellukset -paikkaa ollenkaan. Kaikki asennetut sovellukset näkyvät kotinäytöillä.

Kuvakkeen siirtäminen aloitusnäytöllä

Pidä sormea pitkään paikallaan kuvakkeen päällä. Sitten raahaa kuvake sormella toiseen paikkaan. Voit raahata kuvakkeen myös toiselle ruudulle: kun pidät sitä ruudun reunalla, vaihtuu ruutu toiseksi.

Alareunan nauha

Alareunassa olevat sovellukset näkyvät kaikilla kotinäytöillä.

Alareunaan kannattaa siis pistää kaikkein tärkeimmät sovellukset, kuten vaikka puhelin, tekstiviestit, internet-selain, sähköposti.

Ohjelman poistaminen aloitusnäytöltä (ei Huawei)

Kun painat sovellusta pitkään, ilmestyy ruudun ylälaitaan X tai roskakori. Raahaa kuvake sen päälle, niin se poistuu aloitusnäytöltä (mutta ei kaikista sovelluksista).

Ohjelman voi myös raahata toiselle näytölle, jos sitä ei halua poistaa.

Kotinäytöllä voi olla myös ”isoja juttuja”, esim. säätiedotus tai uutisikkuna, jotka vievät paljon tilaa. Näitä kutsutaan widgeteiksi tai pienoissovelluksiksi. Niitäkin voi huoletta poistaa näkyvistä samalla tavalla.

Suositus: poista kotinäytöltä kaikki sovellukset, joita et ymmärrä. On hyvin mahdollista, että ne ovat täysin turhia. Vaikka myöhemmin tajuaisit että ohjelma voisi olla kätevä, saat sen helposti takaisin kotinäytölle Kaikista sovelluksista.

Ohjelman lisääminen kotinäytölle kaikista sovelluksista

Avaa Kaikki sovellukset. (Kuusi ympyrää/neliötä.)

Paina pitkään sovelluksen päällä, jolloin näkymä vaihtuu kotinäyttöön. Tipauta sovellus sinne, sopivaan paikkaan. Kotinäyttöä voi myös vaihtaa kuljettamalla sovellus ruudun reunaan.

Kansiot

Kansiossa on monta sovellusta, jotka näkyvät kun kansiota napauttaa. Usein aloitusnäytöltä löytyy jo valmiiksi kansio nimeltä Google, jossa on useita Googlen sovelluksia.

Sovelluksen voi poistaa kansiosta siirtämällä sen kansioruudusta ohi.

Kansio syntyy, kun kuvakkeen raahaa toisen päälle.

Pienoissovelluksen lisääminen

Uudessa Androidissa pienoisohjelmia (widgets) lisätään pitkällä painalluksella kotiruudun tyhjässä kohtaa ja valitsemalla alareunan valikosta pienoisohjelmat tai widgetit.

(Vanhemmassa Android-versiossa on Kaikissa sovelluksissa toinen välilehti ”pienoisohjelmille” [widgets], jotka näyttävät jo kotiruudulla jotain mukamas tärkeää tietoa.)

Kurssi: Android-puhelimet

  1. Mikä ihmeen Android-puhelin?
  2. Kirjaudu Android-puhelimeen Googlen tunnuksillasi
  3. Android-puhelimen napit
  4. Aloitusnäyttö ja kaikki sovellukset
  5. Internetin selaaminen (Google Chrome)
  6. Paljon asiaa internet-yhteyksistä
  7. Google Maps (kartat)
  8. Google Kuvat
  9. Android-puhelimen tietoturva
  10. Valokuvien siirto tietokoneelle

Yksi kommentti artikkeliin ”Aloitusnäyttö ja kaikki sovellukset

Jätä kommentti